BİTLİS / ADİLCEVAZ - Adilcevaz Tuğrul Bey Anadolu Lisesi

Ock

Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" kapsamında okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile; öğretmen ve öğrenci takımları arası futbol turnuvası, sınıflar arası kız öğrenciler futbol turnuvası, öğretmenler arası masa tenisi turnuvası, öğrenciler arası masa tenisi turnuvası, kitap okuma etkinliği, müzik dinletisi ve doğa gezisi yapılmıştır.

Ara

Okulumuzda uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okul kütüphanemizde öğrencilerimizin katılımı ile milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un SAFAHAT adlı şiir kitabından eserler okundu. Emeği geçen öğretmenlerimize ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda yerli malı haftası etkinliğimizde yerli tüketimin bilinçli olarak artması amaçlanmış olup . Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulandı.

Kas

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezinde İlçe Kaymakamımız Sayın İsmail DEMİR, ilçe protokulü, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımı ile kutlandı. Başta başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz 12. sınıf öğrencileri ile birlikte 03/11/2023 tarihinde,  71 öğrenci ve 10 görevli öğretmen ile birlikte Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsüne yaptığımız ziyarette bazı fakülteler gezilerek yetkililerden bilgi alındı.  Öğrencilerde üniversite farkındalığı oluşturarak motivasyonlarını arttırma adına düzenlediğimiz gezide emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz

Kas

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarfından il geneli ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen "Cumhuriyet'in 100. Yılı" Konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Yasemin TÜRK " Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı" adlı şiiriyle İl İkincisi, Zeynep Dila DEMİRKIRAN "Bağımsızlığımızın Simgesi: Cumhuriyet" adlı kompozisyonu ile İl Üçüncüsü olmuştur. Öğrencilere ödülleri Bitlis merkezde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama töreninde verildi. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla yapılan tören ile coşkuyla kutlandı. Törenin yapılmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Burhan DİKMEN' in katkıları ile hazırlanan "Sınıflar Arası Voleybol Turnuvası" sona erdi. Öğrencilerimizin keyifli mücadeler verdiği turnuvada 12/C Sınıfı şampiyon oldu.  Turnuvanın hazırlanmasında emeği geçen beden eğitimi öğretmenimiz Burhan DİKMEN başta olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Yaşar UZUN koordinatörlüğünde hazırlanan Mevlid-İ Nebi Programı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programda emeği geçen okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Yaşar UZUN ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Hız Yayınları tarfından okulumuza yardımcı kaynak desteği verildi. Yardımcı kaynaklar YKS' ye hazırlanan öğrencilerimize büyük katkı sunacaktır. Katkılarından dolayı hemşehrimiz Mehmet ŞANLI ve  Hız Yayınları Genel Satış Müdürü Hayati KOCA' ya okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ekm

10' uncu sınıf öğrencilerimizle ilimizin tarihi ve coğrafi yerlerine hafta sonu gezisi düzenledik. Öğrencilerimiz için anlamlı bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Eyl

Bu yıl ikinci mezunlarımızı verdiğimiz öğrencilerimizden YKS' de büyük başarı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Eyl

YKS'ye hazırlanan 12. Sınıf öğrenci velilermiz ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Ders durumları, çalışma düzenleri, velilerin yaklaşım tarzları vb. konularda gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıya katılan velilerimize teşekkür ederiz.